Friskvågen i Varberg

Friskvågens medlemmar är kvinnor och män i alla åldrar som tränar på olika nivåer och med varierande målsättning. De njuter av livet och har bestämt sig för att ta vara på sig själva. Målet är ett helare, friskare liv med innehåll av både intensiv energi och nedvarvning.

Juice Plus Effekten

För några veckor sedan, på bloggen, skrev vi om näringsprodukten Juice Plus+. Bland annat berättade vi hur den helt naturliga produkten framställs av ekologiskt odlade grönsaker, frukter och bär. För att läsa mer om den processen gå in i vårt bloggarkiv för april.

Till skillnad från de flesta kost- och näringsprodukter stöds Juice Plus+ av flera vetenskapliga studier. I dagsläget är 26 st studier, genomförda i åtta länder av oberoende sjukhus och universitet, publicerade i en rad ansedda medicinska tidsskrifter. Här kommer en sammanfattning några av de viktigaste hälsofrämjande effekterna Juice Plus+ har enligt forskning:

Ger en markant ökning av viktiga antioxidanter och näringsämnen

Juice Plus+ minskar den oxidativa stressen.

Kort om vad oxidativ stress är: Fria radikaler kan uppkomma från mat som blivit behandlad på olika sätt, miljögifter, läkemedel, strålning och hård träning för att nämna några. En obalans mellan fria radikaler och antioxidanter där fria radikaler överväger brukar betecknas som oxidativ stress. Experterna är överens om att  oxidativ stress har en mycket viktig roll vid uppkomst av bland annat cancer, hjärt/kärlsjukdomar, inflammatoriska sjukdomar, demenser, åldrande etc. Oxidativ stress drabbar alla människor oavsett levnadsvanor. Det vi kan göra för att skydda kroppen från fria radikaler och därmed minska den oxidativa stressen är att få i oss mycket antioxidanter som neutraliserar och stabiliserar de fria radikalerna.

Förbättrar immunförsvaret

Har en positiv effekt på hjärtkärlsystemet

Utöver de kliniska studierna på Juice Plus+ som redan publicerats pågår för närvarande ett flertal andra studier där man bland annat undersöker effekterna av Juice Plus+ på ”Hälsa under graviditet”, ”Näringsstatus och olika markörer för cellsjukdomar”, ”Näringsstatus och livskvalitet” med flera.  

Vill du läsa mer om forskningen, eller göra en beställning, gå in på www.juicepluspeak.com, där kan du läsa flera av studierna i sin helhet eller sammanfattningar.

Fler och fler av Friskvågens medlemmar äter Juice Plus+ och i nästa blogginlägg om näringsprodukten kommer vi att berätta lite mer om vilka effkter några av dem upplever.

Postat den 04 juli, 2012 av annelie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>