Friskvågen i Varberg

Friskvågens medlemmar är kvinnor och män i alla åldrar som tränar på olika nivåer och med varierande målsättning. De njuter av livet och har bestämt sig för att ta vara på sig själva. Målet är ett helare, friskare liv med innehåll av både intensiv energi och nedvarvning.

En klassiker!

Karin Rolofsson som är en av våra instruktörer håller på att genomföra en Svensk Klassiker och som ett första led i denna bedrift var det Vätternrundan som gällde.

Här är en kort rapport från loppet:

”Som nybörjare på landsvägscykel hade jag avverkat ca 130 mil under våren i både regn, åska, sol och vind. Den 15 juni så var jag äntligen framme vid eldprovet. Starten gick kl 19.46 på fredagkvällen och väderförhållandena var absolut fantastiska med lagom temperatur och sol. Med en massa fjärilar i magen och full av nervositet valde jag att hålla mig till en klunga som skulle köra lite lugnare tempo. 30 mil är jättelångt och det är svårt att bilda sig en uppfattning om hur man ska lägga upp loppet. Väl på cykeln gick de första 10 milen oförskämt lätt och första stoppet gjordes i Jönköping efter dryga 10 mil. Det kändes bra med en liten paus innan nattpasset. Att köra på natten i mörker var självklart annorlunda och lite ovant men även de här 10 milen gick väldigt bra. Vi var en nätt liten klunga på 6-7 pers som hjälptes åt att dra. Efter 20 mil så började det kännas lite i kroppen och det var nu himlen öppnade sig. Det skulle bli en helvetetisk färd genom regn, regn, regn och åter regn ända fram till målet. Här fick man koppla på autopiloten och verkligen jobba med den mentala biten. Varje mil kändes väldigt lång men när jag äntligen såg ”Motala 16 km” så lättade benen lite och det var en stolt känsla när man rullade över mållinjen. Så nu med en runda i baggaget blir det nya mål till nästa år och då hoppas vi på bättre väder och självklart en slipad tid.”

Karin håller just nu på att förbereda sig för fullt inför simningen i Vansbro och hon har redan avverkat ett x antal mil i bassängen och även ett par rundor utomhus, dock inte i 14,5 gradigt vatten som det är för tillfället i Vansbro.

Lycka till Karin!

Postat den 26 juni, 2012 av annelie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>