Friskvågen i Varberg

Friskvågens medlemmar är kvinnor och män i alla åldrar som tränar på olika nivåer och med varierande målsättning. De njuter av livet och har bestämt sig för att ta vara på sig själva. Målet är ett helare, friskare liv med innehåll av både intensiv energi och nedvarvning.

Nya releaser!! - november 2011

Det börjar bli dags för nya Les-mills releaser.

Först ut är Bodypump på måndag 5/12 kl 16.30. Välkomna!

Postat den 29 november, 2011 av nina

Instruktörer sökes - november 2011

Vi söker utbildade aerobic/step och zumbainstruktörer. Vill du bli en i vårt team så ta chansen här.

Maila info@friskvagen.se eller ring 0340-641164

Postat den 29 november, 2011 av nina

Schemaändring - november 2011

Bodybalance utgår onsdag 30 november kl. 19.40.

Postat den 29 november, 2011 av nina

Ny release-Core - november 2011

From måndag 28/11 kör vi nytt Core-pass. I den här releasen använder vi oss av stepbräda, viktplatta och matta. Nya fräscha övningar varvat med klassiska mag-ryggövningar.  Grundtanken med Core-träning är att bygga upp styrka, stabilitet och balans för att användas när vi behöver det som mest. Ryggen och magen är involverad i många tunga uppgifter i vardagen och en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador.

Postat den 25 november, 2011 av nina

Madonnaspinning tors 1/12 kl 18.30 - november 2011

Karin har plockat fram sina bästa Madonnalåtar och satt ihop ett riktigt härligt pass. Så gillar du spinnnig , gillar du Madonna ,  missa inte en grym kombo.

Be there!!

Postat den 22 november, 2011 av nina

Schemaändring onsdag 23/11 - november 2011

Kl 19.40 kör vi en MOJO Yoga istället för BODYBALANCE. Välkomna!

Postat den 22 november, 2011 av nina

Vinn en drömresa till OS i London 2012! - november 2011

Var med och tävla genom Gainomax och vinn en resa till OS i London 2012, där du bland annat får se finalen i 100 m herrar.

Så här tävlar du:

1. Köp 3 valfria Gainomax på Friskvågen och spara kvittot.

2. Gå in på gainomax.com senast 31/12 2011 och lämna in ditt tävlingsbidrag.

Tävlingskuponger finner du på vår receptionsdisk.

Lycka till!

Postat den 15 november, 2011 av annelie

Ny Vatteninstruktör-Linn Skarlöv - november 2011

Linn är en träningsglad tjej på 20 år och är en av våra 5 nya Vatteninstruktörer. Hon bor i Varberg och har dansat på ABF sen hon var 3 år. Ett och annat pass på Friskvågen blir det och ofta i sällskap av familjen som också är medlemmar här.

Till vardags pluggar hon juridik i Göteborg när hon inte är på Friskvågen och kör Vattengympa. Linn kör Vattencirkel på måndagar kl 18.15, Vattenpasset kl 19.15 och kommer även att dyka upp kl 09.00 på lördagar emellanåt.

Postat den 11 november, 2011 av nina

Månadens Medlem – Karin Hylander - november 2011

Jag träffade Karin för första gången för drygt ett år sedan. Då hade hon jympat lite de senaste två åren och innan dess inte tränat något överhuvudtaget. Nu är Karin en utav våra flitiga stammisar, och det är så roligt att se.

Här är hennes berättelse:

Blodsmaken blandades med tårar och snor i munnen. Pappa hade vallat med Arméns hudsalva. Under skidorna byggdes decimetervis med snö upp medan jag klampade fram i spåret för att ta Snöstjärnan.

I skola sjasade idrottsläraren på oss genom skogen. Hållet högg i sidan, ibland svartnade det för ögonen. Ändå fick jag sämsta tiden på löpningen.

Känslan har suttit i. Jag har hatat fysisk rörelse hela livet och ägnat mig åt andra saker. Under tiden har kilon smugit sig på. Någon gång har jag undrat hur det skulle kännas att röra på sig om man haft en annan sorts kropp.

För ett antal år sedan började jag med morgonjympa därhemma. En kvart om dagen utan någon som tittade på. För ett par år sedan började jag även gå på motionsgymnastik i skolans idrottshall på orten där jag bodde. En gång i veckan, uppehåll maj-september. Det var inte så farligt. Det var riktigt skönt. Men det räckte inte.

När jag flyttade till Varberg i fjol tänkte jag att det var dags att göra en större förändring – att börja träna på riktigt. Jag valde träningsanläggning med omsorg. Det skulle vara ett ställe med skön stämning, där alla åldrar och kroppsformer passar in. Valet föll på Friskvågen.

”Vad duktig du är!”

Det har jag hört många gånger under det här året, när jag gått från överviktig soffpotatis till en hyfsat vältränad, frisk och tolv kilo lättare kvinna.

Men jag tycker faktiskt inte att jag har varit så duktig, för det har inte varit svårt. Det har inte tagit emot att gå till träningen en enda gång, tvärtom har det känts som en förmån att ha möjlighet till det.

Jag har bara gjort som min personliga tränare Annelie Markinhuhta sa:

-Träna varierat, både styrka och kondition, tre gånger i veckan.

-Öka vardagsmotionen med promenader och cykling.

-Fyll halva tallriken med grönsaker och låt kolhydrater och protein dela på resten av utrymmet.

-Inga mackor på kvällarna.

- Sluta med sötsaker men ät och drick precis vad du vill en gång i veckan, annars håller det inte i längden.

Resultaten har kommit i den takt hon förutsade. Att få en ny kropp vid 44 års ålder är fantastiskt. Jag har blivit starkare, uthålligare och inte haft en enda infektion under det senaste året. Men det som förvånar mig mest är en annan sak:

Det är så himla roligt att röra på sig!

Postat den 05 november, 2011 av annelie

Friskvågen i GP - november 2011

Göteborgs Posten har uppmärksammat vår nyhet i höst, Tabata, som vi kör i vårt Crossfit-koncept.  Kul att Friskvågen fick ett helt uppslag i dagens GP!

Postat den 02 november, 2011 av nina