Friskvågen i Varberg

Friskvågens medlemmar är kvinnor och män i alla åldrar som tränar på olika nivåer och med varierande målsättning. De njuter av livet och har bestämt sig för att ta vara på sig själva. Målet är ett helare, friskare liv med innehåll av både intensiv energi och nedvarvning.

Anna Svensson – ny personal - augusti 2011

Anna Svensson är 25 år och kommer från Tvååker ursprungligen men bor i Varberg sen många år tillbaka. Hon har varit spinninginstruktör hos oss sen drygt ett år tillbaka, men från mitten av augusti jobbar hon heltid på Friskvågen. Hon kommer att arbeta i receptionen, som Personlig Tränare och som instruktör i Spinning, Easy Line och Crossfit.

Anna har läst det treåriga Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning folkhälsovetenskap på Halmstad Högskola, HPI – Hälsoprofilbedömning samt till Licensierad Personlig Tränare på The Academy. Innan hon började hos oss jobbade hon som Personlig Tränare på Actic i Halmstad.

Hennes träningsfilosofi är: ”Krångla inte till det! Se helheten, förändringen du gör måste vara hållbar livet ut.”

 ”Jag anpasssar varje träningstillfälle till kundens målsättning. All träning och kostrådgivning ska vara individuellt riktad och mitt jobb är att hitta det som är mest effektivt för kundens målsättning” säger Anna.

Annas specialområde/intresse är att arbeta mer med ett holistiskt synsätt, alltså att se till helheten vad gäller hälsa (t ex kost, livsstil, träning, motivation, prestation och målsättning) och då blir samtalet en viktig del i rådgivningen.

På sin fritid älskar hon givetvis att träna, och det brukar bli runt 5 pass i veckan, mest styrketräning och löpning. När hon inte tränar gillar hon att umgås med familjen och vänner.

Anna är varmt välkommen in i Friskvågens team! Vill ni boka Anna för Personlig Träning så är det bara att kontakta receptionen.

Postat den 29 augusti, 2011 av annelie

Crossfit – Tabata - augusti 2011

Nästa vecka (v 35) drar höstens nyhet Crossfit igång. Vi kommer att börja med ett Tabataupplägg. Tabata är en intervallträning som utarbetats av Dr. Izumi Tabata vid National Institute of Fitness and Sports i Tokyo. Det är en intervallform där vi tränar både uthållighet och snabbhet/explosivitet. Genom att även lägga in styrkeövningar i intervallen får vi förutom den heltäckande träningen för kondition samtidigt en ökad styrka. Denna träningsform har också en fantastisk fettförbrännande effekt.

En Tabata består av 20 sekunder utövning på maximal intensitet, följt av 10 sekunder vila. Denna cykel upprepas åtta gånger, alltså fyra minuter i fyra omgångar. Vi kommer att arbeta mycket med funktionella konditions- och styrkeövningar där flera muskelgrupper engageras samtidigt. Målet är att alltid utföra så många repetitioner som möjligt. Genom att räkna antal repetitioner i varje set och låta det set med lägst resultat bli ditt Tabata-poäng, så har du till nästa Tabata-pass en siffra att slå. Varje träning är en tävling!

Postat den 23 augusti, 2011 av annelie

Höstschema - augusti 2011

Höstschemat finns nu att hämta på receptionsdisken. Det ligger även ute här på vår hemsida.  Vi har plockat bort de olika graderingarna på passen och istället gjort en lite utförligare passbeskrivning. Är du ändå osäker så fråga gärna oss i receptionen.

Höstens nyhet är Crossfit. Ett krävande pass för dig som gillar att köra tufft. Styrka och konditionsträning med korta intervaller och högt tempo. Vi kommer att variera upplägget på passet under terminens gång och börjar första 3 veckorna med en stations/cirkelträning. Vi använder oss av redskap såsom viktplattor, skivstänger, bollar, brädor mm.

Postat den 17 augusti, 2011 av nina

Det kom ett mail.. - augusti 2011

apropå Afro Dance- klassen i torsdagskväll.

Vilket kul pass! Afrodans ikväll 11/8.

Sprudlande ledare och härligt ”gung”

-Rumpan kommer inte att stanna på länge!!!!!! HI -Hi!

-Blåsor på ”stortårna” Men vad gör de` När hela själen o kroppen är med.

Missade du detta igår kväll så har du en ny chans torsdagen den 25/8 kl 19 .

Postat den 12 augusti, 2011 av nina

Afro Dance - augusti 2011

Torsdagen den 11 och 25 augusti får vi besök av Catrin Johansson , som kommer att köra en Afro Dance klass kl 19.00. Catrin, som är en hemvändande varbergsbo, är dansare och danslärare i grund och botten och utbildad på Balettakademin. Hon har efter det jobbat många år som instruktör och då lett klasser som BODYJAM, Afro Dance och Funky Kidz. Efter att att ha bott i Falun, Stockholm och Göteborg är hon nu tillbaka i sin hemstad igen. Afro Dance är en energigivande, frigörande klass  med låg tyngdpunkt. Rörelserna är tunga, stora, enkla och naturliga. Klassen är lätt att ta till sig för dig som är van dansare, men passar även dig som är nybörjare och aldrig dansat förut. Välkomna!

Postat den 10 augusti, 2011 av nina

Dag Eliasson – artikel i HN - augusti 2011

Dag som är medlem på Friskvågen porträtteras i dagens ”Livets Gång” i Hallands Nyheter. Klicka på länken nedan för att läsa artikeln.

\”Dag har alltid varit en flitig idrottare\”

Postat den 10 augusti, 2011 av annelie

Alexandra tränar inför CykelVasan - augusti 2011

Alexandra Berglund, 26 år, bestämde sig för att köra CykelVasan i januari i år och ungefär i samma veva blev hon medlem på Friskvågen. Det var också då som träningen, inför mountainbikeloppet som går från Sälen till Mora, började. Alexandra är fd tävlingscyklist i MTB och höll på med det från 15-19 års ålder men det är första gången hon deltar i CykelVasan. Däremot har hon kört Bockstensturen två gånger och eventuellt blir det så i år med, det vill säga beroende på hur det går uppe i Dalarna säger Alexandra och ler.

Träningen under vintern bestod till stor del av spinning, runt 2-3 pass i veckan, både vanliga spinningpass och Activio, men även styrketräning. Alexandra tycker att spinning är roligt eftersom det gruppträning som ändå är individuell. Hon tycker att instruktörerna är bra och pushar på så att man får extra energi. Det hon gillar med Activio är att man får bevis på hur jobbigt det är, och man pressar sig nog mer än vanligt eftersom man får riktlinjer av instruktörerna på var man ska ligga pulsmässigt. Sen mitten av mars började hon cykla utomhus mest MTB men också landsväg och under sommaren har det blivit 2-3 pass cykling ute, och runt 12-14 mil totalt per vecka. Några riktigt långa pass på uppemot 5 timmar har hon också fått ihop. 

 Den 13:e augusti går loppet som alltså körs i samma spår som Vasaloppet, så det är 9 mil som ska avverkas. Alexandra åker upp med ett gäng från CK Wano och totalt deltar runt 6000 cyklister. Jag tycker det låter som om Alexandra är riktigt bra förberedd inför CykelVasan och önskar henne LYCKA TILL!

/Annelie

Postat den 04 augusti, 2011 av annelie

Schemaändring! - augusti 2011

Tor 4/8 kl 19 utgår Danceaerobic och ersätts av Aerobic medel

Fre 5/8 kl 8.15 utgår Flowin och ersätts av Core 30

Postat den 04 augusti, 2011 av annelie

Pass som är tillbaka under augusti - augusti 2011

Ni har väl uppmärksammat att följande pass är tillbaka på sommarschemat sedan 1 Augusti:

Mån kl 16.30 Spinning 40

Tisdag kl 10 MOJO Yoga

Tisdag kl 10 Vattenstyrka

Tisdag kl 16.20 BODYPUMP 60

Torsdag kl 19 Danceaerobic (obs, tor 4/8 kör Jenny B Aerobic medel istället för danceaerobic)

Fre kl 15.45 Core 30

Fre kl 16.20 PowerStep 30

Fre kl 16.20 Spinning 30

Fre kl 16.55 EasyLine 30

Fre kl 17 Zumba

Välkomna!

Postat den 03 augusti, 2011 av annelie